Trump: İran bedel ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik sert açıklamalarda bulunarak, Tahran yönetiminin müzakerelerde çok uzun süre beklediğini ve bunun bir bedeli olacağını söyledi.
Trump, İran'ın daha önce kendileri açısından oldukça olumlu olabilecek bir anlaşmayı müzakere etmekte geciktiğini belirterek, "İran, kendileri için harika olabilecek bir anlaşmayı müzakere etmek için çok uzun süre bekledi. Şimdi bunun bedelini ödeyecekler." ifadelerini kullandı.
İran'ın askeri kapasitesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Trump, "İran'ın ordusu tam anlamıyla darmadağın olmuş durumda. Donanması ve hava kuvvetleri gibi birçok unsuru artık fiilen mevcut değil." dedi.
Trump'ın açıklamaları, Orta Doğu'da gerilimin yüksek seyrettiği ve İran'a ilişkin diplomatik sürecin geleceğine yönelik belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde geldi.




