Borsa İstanbul’da gong bu kez İsvea için çaldı

Halka arz sürecini tamamlayan İsvea Seramik ve Banyo Ürünleri Sanayi AŞ, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreninin ardından “ISVEA” koduyla işlem görmeye başladı. Şirket, halka arzdan sağladığı kaynağı yeni yatırımlar, işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve üretim kapasitesinin artırılması için kullanacağını açıkladı.

Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong törenine Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Ece Holding ve İsvea Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ile şirket ve aracı kurum yöneticileri katıldı.

İsvea halka arz gelirini yatırımlara yönlendirecek

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, İsvea’nın güçlü marka yapısı ve ihracat performansıyla sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Ergun, şirketin halka arzdan elde ettiği finansmanla yeni yatırımlarını hayata geçireceğini, işletme sermayesini güçlendireceğini ve büyümesini daha sağlam bir finansal yapı ile sürdüreceğini ifade etti.

Halka arza yatırımcılardan yoğun talep geldi

Ece Holding ve İsvea Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, halka arza bireysel yatırımcılardan yaklaşık 2,4 kat, kurumsal yatırımcılardan ise yaklaşık 5,9 kat talep geldiğini açıkladı.

Çenesiz, yatırımcı ilgisinin şirketin üretim gücüne, marka değerine ve büyüme hedeflerine duyulan güveni yansıttığını belirterek, halka arz sonrası yeni ortaklarla birlikte uzun vadeli büyüme hedeflerine odaklanacaklarını söyledi.

İhracat ve üretim yatırımları devam edecek

İtalya’da doğan İsvea markasının, Çorum’da bulunan 5 fabrikasında üretim gerçekleştirdiğini belirten Çenesiz, şirket gelirlerinin yaklaşık yarısının ihracattan elde edildiğini aktardı.

Patentli ürünler, yeni teknoloji yatırımları ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Çenesiz, halka arz gelirinin makine ve ekipman yatırımları, yenilenebilir enerji projeleri ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarda kullanılacağını kaydetti.

ECE Holding Mali ve İdari İşler Direktörü (CFO) ve İsvea Seramik Yönetim Kurulu Üyesi İpek Okutan ise halka arza 930 bini aşkın başvuru yapıldığını belirterek, yatırımcılardan gelen ilginin şirket için önemli bir sorumluluk oluşturduğunu ifade etti.