Borsadaki dört şirketten yeni iş açıklaması

Borsa İstanbul’da işlem gören Link Bilgisayar, Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri, Pasifik Eurasia Lojistik ve PC İletişim ve Medya Hizmetleri, yeni anlaşma ve iş birliklerini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
Açıklamalar finansal teknoloji, ilaç dağıtımı, demiryolu taşımacılığı ve medya hizmetlerini kapsıyor.
Link Bilgisayar’dan Bakiyem ile iş birliği
Link Bilgisayar, Bakiyem Ödeme Çözümleri ve Teknolojileri ile işletmelerin finansal ve operasyonel süreçlerini dijitalleştirmeye yönelik stratejik iş birliği gerçekleştirdi.
İş birliği kapsamında, Link’in kurumsal yazılım deneyimi ile Bakiyem’in ödeme ve tahsilat teknolojilerindeki uzmanlığının birleştirilmesi hedefleniyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere işletmelere bütünleşik finansal yönetim çözümleri sunulması planlanıyor.
Banka hareketlerinin dijital ortamda izlenmesi, Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS) süreçlerinin yönetimi ve POS işlemlerinin raporlanması, üzerinde çalışılacak alanlar arasında yer alıyor.
Gen İlaç’tan tedarik ve distribütörlük sözleşmesi
Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri, Incyte Biosciences International Sàrl ile 9 Ekim 2026’da tedarik ve distribütörlük sözleşmesi imzaladı.
Anlaşmayla Niktimvo adlı ürünün Türkiye’de; Opzelura adlı ürünün ise Türkiye ve Azerbaycan’da ruhsatlandırma, satış, pazarlama ve dağıtım hakları münhasıran Gen İlaç’a verildi.
Sözleşme süresi, ürünlerin ilgili pazarlardaki ilk ticari satış tarihinden itibaren beş yıl olarak belirlendi. Şirket, anlaşmanın ticari faaliyetlerine ve büyüme hedeflerine olumlu katkı sağlamasını bekliyor.
Pasifik Eurasia’ya tahıl taşıma siparişi
Pasifik Eurasia Lojistik, Türkasya Demiryolu Lojistik ve Ticaret ile Kazakistan’dan Türkiye’ye tahıl taşımacılığı konusunda anlaşmaya vardı.
Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı kapsamındaki anlaşmayla şirket, 16 bin 380 tonluk ilk taşıma siparişini aldı. Buğday ve kepek ürünlerinin tahıl vagonlarıyla Türkiye’deki farklı istasyonlara ulaştırılması planlanıyor.
İlk deneme taşımasının ekim ayında Mersin/Yenice varışlı yapılması hedefleniyor. Sonrasında aylık yaklaşık 30 bin ton taşıma öngörülüyor. Şirket, bu miktarın bir hedef olduğunu, fiilî hacmin operasyonel koşullara ve tarafların iş süreçlerine bağlı şekilleneceğini belirtti.
PC İletişim’den Doğanlar Mobilya ile anlaşma
PC İletişim ve Medya Hizmetleri’nin bağlı ortaklığı Maya Medya Hizmetleri ve İletişim Danışmanlığı (Media Connect), Doğanlar Mobilya Grubu ile anlaşmaya vardı.
Anlaşma kapsamında Doğtaş, Kelebek ve Lova markalarını bünyesinde bulunduran gruba medya planlama ve satın alma hizmetleri sunulacak.
Yeni iş ilişkisinin 12 Ekim 2026’da başlayacağı, şirketin ciro ve kârlılığına olumlu katkı sağlamasının beklendiği açıklandı.





