Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (YGYO) konkordato talebi mahkemeden olumsuz yanıt aldı. Borsa İstanbul’da YGYO koduyla işlem gören şirketin başvurusu, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi.
BAŞVURU REDDEDİLDİ, TEDBİRLER KALDIRILDI
Şirket, Innovia 4 Projesi’nden kaynaklanan sorunlar nedeniyle Şubat ayında konkordato başvurusunda bulunmuştu. KAP’a yapılan son bildirimde, 30 Mayıs 2025’te görülen duruşmada mahkemenin davayı reddettiği ve geçici mühlet ile komiser heyetinin görevine son verildiği açıklandı.
HİSSELER DALGALI SEYRETTİ
Konkordato başvurusu sonrası 4,41 TL seviyesine kadar gerileyen YGYO hisseleri, bir haftada yüzde 9 yükselerek 6,18 TL’ye kadar çıktı. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42’lik değer kaybı dikkat çekiyor.