Ekim Turizm 555 araç için 1,43 milyar TL yatırım yaptı
Yeni halka arz edilen şirketlerden Ekim Turizm, uzun dönem operasyonel araç kiralama faaliyetlerini genişletmek amacıyla toplam 555 adet araç satın aldığını açıkladı. Şirket, yatırım için 1 milyar 425,4 milyon TL harcarken, bu araçlardan 1 milyar 786,2 milyon TL tutarında kontrat geliri elde etmeyi hedefliyor.
Halka arz gelirinin yüzde 28’i kullanıldı
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, yatırım kapsamında satın alınan 420 araç, halka arzdan elde edilen fon kullanılarak 1 milyar 69 milyon TL bedelle temin edildi. Bu araçlardan 1 milyar 367,8 milyon TL kontrat geliri bekleniyor.
Kalan 135 araç ise şirketin mevcut kaynaklarıyla 356,3 milyon TL bedelle satın alındı. Bu araçlardan da 418,4 milyon TL kontrat geliri elde edilmesi öngörülüyor.
Şirket, bu yatırım kapsamında halka arzdan elde edilen net fonun yaklaşık yüzde 28’inin kullanıldığını ve fon kullanımının halka arz izahnamesinde belirtilen amaçlarla uyumlu olduğunu bildirdi.
Kiralama kapasitesi artacak
Ekim Turizm, gerçekleştirilen yatırımın filo büyüklüğünü ve kiralama kapasitesini artırmasının yanı sıra sözleşmeye dayalı, öngörülebilir gelir yapısını güçlendirmesi ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlamasının beklendiğini belirtti.
Şirket ayrıca, halka arzdan elde edilen kaynakları büyüme stratejileri doğrultusunda gelir yaratma potansiyeli yüksek yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğini ifade etti.
