VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP’ta BIST 30 endeksine dayalı ekim vadeli kontrat güne yükselişle başladı. Kontrat açılışta yüzde 0,62 değer kazandı.

Böylece ekim vadeli endeks kontratı 16.567 puandan işlem gördü. Önceki normal seans kapanışı ise 16.464 puan seviyesindeydi.

VİOP’ta ekim vadeli BIST 30 kontratı yüzde 0,62 yükselerek 16.567 puana çıktı.

VİOP endeks kontratında yükseliş sürdü

Ekim vadeli kontrat dün de alış ağırlıklı hareket etti. Normal seans yüzde 1,47 yükselişle tamamlandı.

Kontrat günü 16.464 puandan kapattı. Ardından akşam seansındaki yükseliş yüzde 0,50 oldu.

Böylece akşam seansında 16.544 puan seviyesi görüldü.

Küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öne çıktı

Küresel piyasalarda teknoloji ve yapay zeka hisselerindeki yükselişler takip ediliyor.

Ayrıca ABD ile İran arasında olası diplomatik temaslara ilişkin gelişmeler izleniyor. Taraflar arasında BM Genel Kurulu sırasında görüşme ihtimali gündemde bulunuyor.

VİOP’ta 16.600 ve 16.700 direnç olarak izleniyor

Analistler yurt içinde tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirtti. Ayrıca şirketlerin döviz varlık ve yükümlülükleri izlenecek.

Yurt dışında ise Avro Bölgesi tüketici güveni gündemde olacak. ABD Richmond Fed imalat sanayi endeksi de takip edilecek.

Teknik görünümde 16.600 ve 16.700 direnç, 16.300 ve 16.200 destek seviyeleri olarak belirtiliyor.