ABD borsa endeksleri haftaya temkinli başladı

ABD borsa endeksleri, yeni haftanın ilk işlem gününde şirket bilançoları, enflasyon verileri ve Orta Doğu'da artan jeopolitik risklerin etkisiyle sınırlı düşüş kaydetti. S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,29 gerilerken, yatırımcıların odağı büyük banka bilançoları ile ABD enflasyon verilerine çevrildi.
ABD borsa endekslerinde bilanço haftası başladı
Piyasalarda bu hafta JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup ve Wells Fargo'nun ikinci çeyrek finansal sonuçları takip edilecek. Ayrıca Johnson & Johnson, GE Aerospace, UnitedHealth Group, Intuitive Surgical ve Netflix'in açıklayacağı bilançolar da yatırımcıların gündeminde yer alıyor.
Analistler, S&P 500 şirketlerinin ikinci çeyrek kârlarının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 24 artmasını beklerken, sonuçların yapay zeka öncülüğündeki yükselişin devamı açısından kritik önem taşıdığı belirtiliyor.
Enflasyon ve Orta Doğu gelişmeleri izleniyor
Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinden gelecek sinyallerle birlikte Fed'in faiz politikasına ilişkin yeni ipuçlarını değerlendirecek. Aynı zamanda ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı çevresinde devam eden gerilim de küresel risk iştahı üzerinde etkili olmaya devam ediyor.
ABD endekslerinde S&P 500 yüzde 0,29, Nasdaq 100 yüzde 1,21 ve Russell 2000 yüzde 0,49 gerilerken, Dow Jones endeksi yatay seyretti. VIX volatilite endeksi ise 16,29 seviyesine yükseldi.
Piyasa verilerine göre Nvidia'nın piyasa değeri 5,45 trilyon dolar, Apple'ın 4,1 trilyon dolar, Microsoft'un ise 3,15 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.





