İran ve Umman dışişleri bakanları Hürmüz Boğazı’nı görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, Hürmüz Boğazı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ve ikili ilişkileri değerlendirdi.
İran Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Umman’ın başkenti Maskat’ta bulunan Arakçi, mevkidaşı Busaidi ile bir araya geldi.
Görüşmede, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat zaptının 5. maddesi kapsamında gemilerin Hürmüz Boğazı’ndan güvenli geçişini sağlayacak mekanizmalar ele alındı.
Umman Dışişleri Bakanı Busaidi, ülkesinin bölgede gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla diplomasiyi desteklemeyi sürdüreceğini belirterek, İran ile ABD arasında imzalanan mutabakat zaptının tam olarak uygulanmasının bölgesel güvenliğe katkı sağlayacağını ifade etti.





