Ekonomi

ABD 43 Çinli şirkete ithalat yasağı getirdi: Yasaklı şirket sayısı 187'ye çıktı

ABD 43 Çinli şirkete ithalat yasağı getirdi: Yasaklı şirket sayısı 187'ye çıktı

ABD yönetimi, Uygur Türklerine yönelik zorla çalıştırma ve insan hakları ihlali iddiaları kapsamında 43 Çinli şirketi daha ithalat yasağı listesine ekledi. Son kararla birlikte Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası kapsamındaki şirket sayısı 144'ten 187'ye yükseldi.

ABD ithalat yasağı listesini genişletti

ABD, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile bağlantılı olduğu değerlendirilen ürünlerin ülkeye girişini sınırlandıran Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) kapsamında yeni yaptırım kararı aldı.

Son düzenlemeyle birlikte 43 Çinli şirket, ithalat yasağı uygulanan kuruluşlar listesine dahil edildi. Böylece yaptırım kapsamındaki toplam şirket sayısı 187'ye ulaştı.

ABD, Uygur Türklerine yönelik zorla çalıştırma iddiaları kapsamında 43 Çinli şirketi daha ithalat yasağı listesine ekledi.

Hunan Aihua Group da listede yer aldı

Yaptırım listesine eklenen şirketler arasında Çin'in en büyük kapasitör üreticilerinden Hunan Aihua Group da bulunuyor. Şirket, kararla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

ABD makamları, yeni eklenen kuruluşların ilaç, metal ve pamuk sektörlerinde faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Yasaklı şirket sayısı 187'ye yükseldi

Aralık 2021'de yürürlüğe giren Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası, zorla çalıştırmayla bağlantılı olduğu değerlendirilen ürünlerin ABD'ye ithalatını engelliyor.

Son kararla birlikte yasa kapsamındaki şirket sayısı 144'ten 187'ye yükselmiş oldu. Bu adım, Trump yönetimi döneminde söz konusu listeye ilk kez yeni şirketlerin eklenmesi anlamına geliyor.

Son kararla birlikte ABD'nin ithalat yasağı uyguladığı şirket sayısı 187'ye yükseldi.

ABD ve Çin arasında Sincan anlaşmazlığı sürüyor

ABD yönetimi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygurlar ile diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri ve zorla çalıştırma uygulamaları bulunduğunu savunuyor.

Pekin yönetimi ise söz konusu iddiaları reddederek, bölgedeki uygulamaların terörle mücadele ve mesleki eğitim politikalarının bir parçası olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar