Ekonomi

ABD'de sondaj kule sayısında düşüş devam etti

ABD'de sondaj kule sayısında düşüş devam etti

ABD'de enerji sektöründe faaliyet gösteren sondaj kulelerinin sayısında düşüş eğilimi üçüncü haftaya taşındı. Enerji hizmetleri firması Baker Hughes tarafından yayımlanan haftalık rapora göre, 16 Mayıs haftasında petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 2 azalarak 576’ya geriledi.

Geçen hafta da 6 adetlik düşüş yaşanmıştı. Böylece, sondaj kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre toplam 28 adet daha düşük seyrediyor.

Petrol ve Gazda Azalma Sürüyor

  • Petrol sondaj kuleleri: 1 adet düşüşle 473

  • Doğal gaz sondaj kuleleri: 1 adet düşüşle 100

  • Hem petrol hem gaz için çalışan kuleler: 3 adet ile sabit kaldı

Sondaj faaliyetlerinin 563'ü karada, 11'i açık denizlerde, 2'si iç denizlerde yürütülüyor.

Kanada'da Artış, Meksika Körfezi’nde Durağanlık

Aynı dönemde Kanada’da sondaj kuleleri 7 adet artarak 121’e yükseldi. Bu artışta petrol kulelerinin 6 adet, doğal gaz kulelerinin ise 1 adet artması etkili oldu.

Meksika Körfezi’nde ise kule sayısı 9 adet ile sabit kaldı.

Kuzey Amerika Genelinde Hafif Artış

Toplamda Kuzey Amerika genelinde sondaj kulelerinin sayısı 5 adet artarak 697’ye ulaştı.

Enerji Sektöründe Temkinli Bekleyiş

Sondaj kulelerindeki azalma, üreticilerin küresel petrol fiyatları ve talep görünümleri karşısında daha temkinli bir strateji izlediğine işaret ediyor. Ayrıca, kredi koşullarının sıkılaşması, jeopolitik belirsizlikler ve enerji dönüşüm hedefleri, sektördeki yatırım iştahını sınırlayan diğer faktörler arasında öne çıkıyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar