Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne 4 yeni il dahil edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ne dört yeni ilin dahil edildiğini duyurdu. Kayseri, Afyonkarahisar, Kütahya ve Karabük illerinin projeye eklenmesiyle birlikte, proje kapsamındaki illerin sayısı 12'ye çıkmış oldu.
Daha önce Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bartın, Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinde yürütülen bu önemli proje, yeni eklenen illerle birlikte büyümeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, proje bütçesine de önemli bir katkı sağlandığı belirtildi. Daha önce 75 milyon Euro olan proje bütçesi, ek olarak 75 milyon dolar daha ilave edilerek güçlendirildi.
Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Desteği
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kredisi ile destekleniyor. Bu proje, kırsal alanlarda sürdürülebilir üretim ve kalkınma sağlamak amacıyla önemli adımlar atılmasını hedefliyor. Bakanlık, projeyle birlikte bu illerdeki tarımsal altyapının güçlendirilmesi ve yerel kalkınmanın hızlandırılması için gerekli desteklerin verileceğini duyurdu.
Projenin Hedefleri ve Gelişen Fırsatlar
Proje ile kırsal alanlardaki dezavantajlı bölgelerin kalkınması amaçlanıyor. Yeni eklenen illerle birlikte daha geniş bir alanda uygulamaya konulacak olan proje, tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerel halkın daha verimli üretim yapmasına olanak tanıyacak. Bakanlık, sürdürülebilir üretim için sağlanan desteklerin artarak devam edeceğini belirtti.





