Rubio’nun 2028 adaylığı için görevlerinden ayrılabileceği öne sürüldü
Marco Rubio’nun, 2028’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmak için görevlerinden ayrılmaya hazırlandığı öne sürüldü. İddia henüz resmen doğrulanmadı.

ABD Dışişleri Bakanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Marco Rubio’nun, 2028 başkanlık seçimlerine yönelik hazırlıkları kapsamında yönetimdeki görevlerinden ayrılabileceği iddia edildi.
The Independent’ın siyasi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD ve İngiltere’deki siyasi çevrelerde Rubio’nun başkanlık adaylığı sürecini başlatmak amacıyla istifa edebileceği beklentisi bulunuyor.
Parti içinde Vance ile yarışabilir
Haberde, Rubio’nun Cumhuriyetçi Partinin 2028 başkan adayı olmak için hazırlık yaptığı, adaylık yarışındaki en önemli rakibinin ise ABD Başkan Yardımcısı JD Vance olabileceği belirtildi.
Görevden ayrılma beklentisinin, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi ve Senatodaki çoğunluğu kaybettiği ara seçimlerden önce de gündemde olduğu aktarıldı.
İstifa takvimi netleşmedi
Cumhuriyetçi Parti kaynakları ve İngiliz hükümetinden üst düzey yetkililerin Rubio’nun ayrılma ihtimalini dile getirdiği belirtilirken, haberde kesin bir istifa tarihi paylaşılmadı.
Aktarılan bilgiler, Rubio’nun görevlerinden ayrıldığına ilişkin resmî bir açıklama içermiyor.





