Enerji

Husiler: Son 48 saatte Suudi Arabistan'da 6 bölgeyi füze ve İHA'larla hedef aldık

Husiler: Son 48 saatte Suudi Arabistan'da 6 bölgeyi füze ve İHA'larla hedef aldık

Husiler, Şeybe petrol sahası ve iki havalimanı dahil çeşitli hedeflere saldırdıklarını ileri sürdü. Suudi makamlarından henüz açıklama gelmedi.

Yemen’deki İran destekli Husiler, son 48 saatte Suudi Arabistan’da altı farklı bölgeyi balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını iddia etti.

Husilerin askerî sözcüsü Yahya Seri, X hesabından yaptığı açıklamada hedefler arasında Şeybe petrol sahası, Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı ve Abha Uluslararası Havalimanı’nın bulunduğunu belirtti.

Petrol sahası ve ulaşım altyapısı hedefler arasında

Seri, Yanbu kenti, Deniz Kuvvetleri Görev Kampı ve Bi’ri askerî bölgesindeki bir radarın da hedef alındığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan makamlarından saldırı iddialarına ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Hedeflerde hasar oluşup oluşmadığına, petrol üretimi veya uçuşlarda aksama yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Husilerden hava operasyonlarına ilişkin açıklama

Seri, Suudi Arabistan’ın son 48 saatte Sana başta olmak üzere Husilerin kontrolündeki kentlerde sivil yerleşim alanlarına 200’den fazla hava saldırısı düzenlediğini savundu.

Yemen’e yönelik operasyonların başlangıcından bu yana Suudi Arabistan tarafından toplam 2 bin 700 saldırı gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Enerji ve ulaşım açısından neden önemli?

Saldırı iddialarının petrol sahası ve havalimanlarını kapsaması, enerji arzı ve ulaşım güvenliği açısından önem taşıyor. Ancak mevcut açıklama, üretim veya taşımacılık faaliyetlerinde kesinti yaşandığını ortaya koymuyor.

Yemen’de hükümet güçleriyle Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde artıyor. Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Mart 2015’ten bu yana uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine destek veriyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar