J.P. Morgan: Petrol fiyatları 150 dolara çıkabilir
Societe Generale’nin ardından J.P. Morgan’dan da petrolün varil fiyatının 150 dolar seviyesine yükselebileceği uyarısı geldi.
J.P. Morgan, yayımladığı yatırımcı notunda petrol fiyatlarının kısa vadede varil başına 120-130 dolar aralığına yükselebileceğini, Hürmüz Boğazı üzerinden arz akışının kesintiye uğramaya devam etmesi halinde ise fiyatların 150 doların üzerine çıkma riski bulunduğunu bildirdi.
J.P. Morgan’ın temel senaryosu, arz baskısı ve stokların azalmasının ardından müzakereler yoluyla boğazdaki kesintinin çözüleceği yönünde.
Bu senaryoya göre petrol fiyatları ikinci çeyrek boyunca varil başına 100 doların üzerinde kalacak ve yılın ikinci yarısında ise boğazın kısmen açılması ve stokların normalleşmesiyle geri çekilecek.
J.P.Morgan, fiyat artışının büyüklüğü ve süresinin makroekonomik şokun şiddetini belirleyeceğini, yüksek fiyatların talebi baskılayarak olası bir resesyona yol açabileceğini vurguladı.
