TPAO’nun Kırklareli’ndeki petrol arama izni 2 yıl uzatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Kırklareli’ndeki petrol arama faaliyetleri 2027’ye kadar devam edecek.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Bakanlık bünyesindeki Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün “Petrol Hakkına Müteallik Kararı” Resmi Gazete’de yer aldı. Karara göre, TPAO’nun Kırklareli’nde bulunan AR/TPO/K/E18-c4 pafta numaralı petrol arama ruhsatı 7 Ağustos 2025 tarihinde sona erecekti. Ancak süre iki yıl daha uzatılarak 7 Ağustos 2027’ye taşındı.
STRATEJİK ENERJİ ADIMI
Bu karar, Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarını geliştirme ve dışa bağımlılığı azaltma hedefleri kapsamında atılan önemli adımlar arasında değerlendiriliyor. Kırklareli’ndeki arama faaliyetlerinin devamı, bölgedeki enerji potansiyelinin açığa çıkarılması açısından kritik önem taşıyor.





