Bugünün öne çıkan kripto para haberleri – 12 Nisan 2022

kripto para

Bugün kripto para piyasalarında neler yaşandı? Günün öne çıkan kripto para haberleri

Kripto para endüstrisinde bugün neler yaşandı? Bugünün öne çıkan kripto para haberleri neler? Tüm bu gelişmeleri haberin devamında bulabilirsiniz.

BlackRock ve Fidelity Circle yatırım turunda 400 milyon dolarlık fon aldı

İkinci en büyük sabit kripto para olan USD Coin‘in ihraççısı Circle Internet Financial Ltd., geleneksel finansın gelecek vadeden kripto para birimine olumlu bakış açısının bir işareti olarak BlackRock Inc. ve Fidelity Management and Research LLC’yi içeren bir grup 400 milyon dolarlık fon aldı.

New York merkezli BlackRock, sabit kripto para nakit rezervleri için birincil varlık yöneticisi olarak hizmet etmenin yanı sıra USD Coin için sermaye piyasası uygulamalarını keşfetmek de dahil olmak üzere Boston merkezli Circle ile daha geniş bir ortaklığa girdi.

Snoop Dogg, Cardano Blockchain ağındaki yeni NFT koleksiyonunu tanıttı

Ünlü Amerikalı rapçi Snoop Dogg, Cardano Blockchain ağında özel NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Koleksiyon, Clay Nation ile iş birliği içinde başlatıldı ve bildirildiğine göre Cardano Blockchain ağında ikonik NFT koleksiyonları, yayınlanmamış müzik ve sınırlı sayıdaki arsalardan oluşacak.

Coinbase, yeni kripto listelemelerinde şeffaflığı seçiyor

Dünyanın en ünlü kripto borsalarından biri olan Coinbase, 2022 için kripto para listesini açıkladı. San Francisco merkezli borsaya göre, hareket, söz konusu tokenlerin listelenmesiyle ilgili şeffaflık olma politikasının bir parçasıydı. Borsanın resmi web sitesinden çıkarılan gönderide Coinbase, yıl boyunca listelenebilecek 50 dijital varlığı listeledi.

Epic Games, Sony ve LEGO tarafından desteklenen Metaverse’ü inşa etmek için 2 Milyar dolarlık yatırım turu duyurdu

Popüler video oyunu Fortnite’ın geliştiricileri Epic Games, Metaverse’ün devam eden büyümesini inşa etmek ve desteklemek için 2 milyar dolarlık bir yatırım turu duyurdu.

Epic Games, yatırım turunun eski eğlence devleri Sony Group Corp ve Lego Group’un ana şirketi olan KIRKBI tarafından desteklendiğini de açıkladı.

Uniswap, Web3 projelerine yatırım kararı aldı 

Popüler merkezsiz kripto borsası (DEX) Uniswap, Uniswap Labs Ventures’ı (ULV) kurduğunu duyurdu. ULV, Web3 projelerine ve şirketlerine yatırım yapmaya odaklanan bir risk sermayesi fonu olacak. Uniswap’ın girişim fonunda ne kadar sermaye tuttuğuna dair hâlâ resmi bir açıklama yok.

Hafta başındaki duyuruya göre şirket, geliştirme aşamalarına bakılmaksızın Web3, geliştirici araçları, altyapı ve tüketiciye yönelik uygulamalarla ilgili çeşitli projelere veya teknolojilere yatırım yapacak.

Ripple – SEC davasında Ripple bir avantaj elde etti

SEC’in DPP kararının kısmi olarak yeniden gözden geçirilmesi yönündeki önerge reddedildi. Bu gelişme Ripple için büyük bir kazanç olarak kabul edilirken, Yargıç Sarah Netburn, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Müzakereci Süreç Ayrıcalığı (DPP) kararının kısmi olarak yeniden gözden geçirilmesi talebini reddetti.

Cardano’nun yıllık faiz oranı, Binance arzı düşerken %54’e çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’in, yatırımcıların parayı borsalardan uzaklaştırıp alternatif merkezsiz çözümler ve cüzdanlarda kullanması nedeniyle Cardano arzının yetersiz kaldığı bildiriliyor.

Binance’in stake özelliği, borsada ticareti yapılan kripto para birimlerinin arzını kontrol etmek üzere geliştirildi. Kripto varlığın borsadaki arzı azaldığında borsa cüzdanlarına daha fazla fon çekmek için çeşitli teknikler kullanır, faiz oranını yükseltmek de bu yöntemlerden biridir.

Kaynak: Investing.com