ELON MUSK: İNSANLARA ÖZGÜRLÜKLERİNİ GERİ VERİN!

Elon musk

Dünyada pek çok ülke koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirleri gevşetmeye başlarken, bazı bilim insanları ikinci dalga ihtimaline karşın tedbirlerin gevşetilmesi için henüz erken olduğunu savunuyor.

Ekonominin yeniden canlandırılması amacıyla tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmeye başladığı ABD’de de konuyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Tartışmalara katılan son isim ABD’li milyarder girişimci Elon Musk oldu.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk, sosyal medya hesabından bir makale paylaşarak ‘İnsanlara özgürlüklerini geri verin!’ diye yazdı.

Musk’ın paylaştığı makale geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesinde çıkan ‘Karantinalar hayat kurtarıyor mu? Pek çok yerde veriler aksini söylüyor’ başlığını taşıyor.

Makalede, “Yetkililerin ekonomiyi kapatma konusundaki hızı, Covid ölümlerinde belirleyici bir faktör gibi durmuyor” ifadesi yer alıyor.

ABD’li önde gelen bilim insanı T.J. Rodgers tarafından kaleme alınan yazı, ülkede daha sıkı önlemler alan eyaletlerde daha az can kaybı yaşandığına dair bir kanıt olmadığını savunuyor.

Yazısında ABD ile İsveç’i karşılaştıran Rodgers, İsveç’in virüsle mücadelesinin daha esnek olmasına rağmen ölüm oranının düşük ve tedbirlerin ekonomik açıdan ABD’deki pek çok eyalete göre çok daha az yıkıcı olduğunu söylüyor.

Sosyal medyada 33 milyondan fazla takipçisi bulunan Elon Musk’ın paylaşımına kısa sürede binlerce yorum gelirken, yapılan yorumlar ülkede salgınla mücadele konusunda izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin görüş ayrılıklarını da ortaya koyuyor.