Goldman Sachs: Hedge fonlar geçen hafta ABD hisse senetlerini son 2 yılın en yüksek hızıyla sattılar

Goldman Sachs ABD

Goldman Sachs’ın rapora göre hedge fonlar, geçen hafta ABD hisse senetlerini son iki yılın en yüksek hızında “agresif” bir şekilde satın aldı.

Goldman’ın raporuna göre, küresel fonlar 3 Kasım’a kadar olan haftada ABD hisse senetlerini satın alarak Aralık 2021’den bu yana en büyük beş günlük alım çılgınlığını gerçekleştirdiler.

2 Kasım tarihli raporda, hisse senedi fiyatları yükseldikçe kısa pozisyonların tutulamayacak kadar pahalı hale geldiği ve bunun bazılarını sıkışmış bıraktığını savunan Goldman Sachs, birçoğunun kalabalık işlemlerden kaçmaya çalışırken sıkıştığını ve bunun da pozisyon kaybettirdiğini söyledi.

Goldman Sachs, bilgi teknolojisi hisselerindeki hedge fon uzun pozisyonlarının son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Spekülatörler, yazılım şirketleri de dahil olmak üzere uzun pozisyonlar için teknolojiyi tercih etti. Ayrıca, insanların satın aldığı ancak ihtiyaç duymadığı ürün ve hizmetlere sahip restoran ve moda gibi isteğe bağlı tüketici şirketlerinde de yükselişe geçtiler.

Raporda, sağlık hizmetleri ve finans hisselerinin net olarak satıldığı belirtildi.

Goldman Sachs, en büyük hedge fon alımlarının Kuzey Amerika’da yoğunlaştığını, Japonya dışında Avrupa ve Asya’nın net kısa pozisyonlara maruz kaldığını söyledi.