OPEC’in petrol üretimi eylül ayında 273 bin varil/gün arttı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC) günlük ham petrol üretimi eylül ayında Nijerya ve Suudi Arabistan’ın katkısıyla artış gösterdi.
OPEC’in paylaştığı aylık “Petrol Piyasası” raporuna göre, eylül ayında petrol üretimi 273 bin varil/gün artarak 27 milyon 755 bin varil/gün seviyesine çıktı.
En büyük petrol üretici ülkesi Suudi Arabistan’ın ikincil kaynaklara dayalı petrol üretimi 82 bin varil/gün artarak, bir önceki ay düştüğü 9 milyon varil/günün yeniden üzerine çıktı ve 9 milyon 6 bin varil/gün oldu.
Diğer büyük üreticilerden Nijerya’nın üretimi 141 bin varil/gün artışla, toplam üretime en yüksek katkıyı sağladı. Kuveyt’in 25 bin varil/gün, İran ve Irak’ın 15’er bin varil/gün üretim artışı oldu.
Kaynak: Foreks Haber