TRUMP, KOVID-19 YARDIMLARINA İLİŞKİN 4 AYRI KARARNAMEYİ İMZALADI

ABD Başkanı Donald Trump, öğrenci kredileri, işsizlik yardımları, bordro vergileri ve ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarma yasağına yönelik 4 ayrı kararname imzaladı.

Trump, hafta sonu tatilini geçirdiği New Jersey eyaletine bağlı Bedminster’da bir basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı, salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik teşvik paketine ilişkin görüşmelerde Beyaz Saray ile Demokratlar arasında anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

ABD’de Kararnameler kapsamında, bordro vergileri ile birçok kişiyi ilgilendiren işsizlik yardımları yıl sonuna kadar ertelendi.

Ayrıca öğrenci kredisi borçları ve gecikme faizleri de ikinci bir uyarıya kadar ertelenirken, ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmasına yönelik yasak da uzatıldı.

Trump, COVID-19 nedeniyle işini kaybeden kişilere verilen işsizlik yardımlarının haftada 600 dolardan 400 dolara düştüğünü de sözlerine ekledi.

Trump, 3 Kasım’daki seçimlerde “postayla oylama” yönteminin kullanılmasının şaibelere yol açacağı iddiasını yineleyerek, “Demokratlar, seçimlere hile karışmasını istiyor. Onlar bu seçimleri çalmak istiyor çünkü seçimleri kazanmalarının tek yolu bu.” ifadesini kullandı.