AB TOPARLANMA FONUNUN FİNANSMANI İÇİN İLK TAHVİL İHRACI YAKIN

AB Komisyonu bugün düzenlediği yatırımcı toplantısında, 750 milyar euro büyüklüğündeki AB toparlanma fonunun finansmanı için ilk tahvil ihracının yakın olduğu bildirildi.
Yatırımclara bilgi veren AB yetkilisi, AB Komisyonu'nun 11 piyasa yapıcısı bankadan borçlanma kağıdı satışı konusunda tekliflerini istediğini, tahvil satışı için anlaşmanın önümüzdeki günlerde yapılmasının beklendiğini ifade etti.
AB Komisyonu, piyasa yapıcılığı sistemi için 31 Mayıs'ta 39 finansal kuruluşluk bir liste yayınlamıştı.
AB, SURE işsizlik programının desteklenmesi için yapılacak 90 milyar euro civarındaki borçlanma da hesaba katıldığında üye ülkelere verilecek kredi ve karşılıksız ödemelerin finansmanı için 2026 yılı sonuna yaklaşık 800 milyar euro, yıllık yaklaşık 150 milyar euro borçlanacak.
AB geçen ay yaptığı açıklamada tahvil ihracı için Fransa Merkez Bankası'nın tahvil ihrac sistemi TELSAT'ın kullanılacağını da duyurmuştu.


