Haberler

ABD Büyükelçiliği’ne İHA saldırısı: Büyükelçilikte panik

ABD Büyükelçiliği’ne İHA saldırısı: Büyükelçilikte panik

Irak’ın başkenti Bağdat’ta güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Yeşil Bölge, gece saatlerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırı girişimiyle sarsıldı. ABD Büyükelçiliği yerleşkesi çevresinde yaşanan olay sonrası bölgede yangın çıktığı ve güvenlik alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Iraklı güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, diplomatik misyonları hedef alan saldırı girişiminde kullanılan İHA’lar, büyükelçilik bünyesindeki hava savunma sistemleri tarafından devre dışı bırakıldı. Hedefe ulaşamayan araçların parçaları yerleşke çevresine düştü.

SALDIRI GİRİŞİMİ SON ANDA ENGELLENDİ
Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının, iki ayrı kamikaze İHA ile gerçekleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Savunma sistemlerinin hızlı müdahalesi sayesinde İHA’ların hedeflerine ulaşmadan imha edildiği açıklandı. Olay sonrası bölgede kısa süreli yangın çıktığı ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığı bildirildi.

HAVALİMANI ÇEVRESİ DE HEDEF ALINDI
Saldırının yalnızca büyükelçilikle sınırlı kalmadığı, Bağdat Uluslararası Havalimanı çevresinin de hedef alındığı belirtildi. Diplomatik Destek Merkezi’ne yönelen bir İHA’nın da hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu ve etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Güvenlik birimleri, saldırıların koordineli olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ARTAN SALDIRILAR BÖLGEYİ GERİYOR
Son dönemde Irak’ta yabancı temsilciliklere ve özellikle ABD unsurlarına yönelik saldırı girişimlerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, bu tür eylemlerin bölgedeki jeopolitik tansiyonu daha da yükseltebileceğine işaret ediyor. Yetkililer, saldırıların arkasındaki grupların tespit edilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar