Anket sonuçlandı: Amerikalıların yüzde 24’ü İran savaşını destekledi
ABD’de gerçekleştirilen son kamuoyu araştırması, İran ile yaşanan çatışmalara ilişkin toplumdaki görüş ayrılıklarını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 24’ü savaşın maliyetine değdiğini belirtirken, yüzde 50’si bu görüşe katılmadı. Geri kalan katılımcılar ise kararsız kaldı.
İran savaşı desteği düşük kaldı
Araştırma sonuçlarına göre Amerikalıların büyük bölümü İran’a yönelik askeri operasyonların ülkeye beklenen faydayı sağlamadığı görüşünü taşıyor.
Katılımcıların yalnızca yüzde 24’ü İran savaşının maliyetine değdiğini belirtirken, yüzde 50’si aksi yönde görüş bildirdi.
Trump’ın onay oranı geriledi
Ankette Başkan Donald Trump’ın kamuoyu desteğinde de düşüş görüldü. Trump’ın görev onay oranı yüzde 34’e inerek ikinci başkanlık dönemindeki en düşük seviyelerden birine geriledi.
Katılımcıların yüzde 23’ü ABD’nin savaş sonrasında İran karşısında daha güçlü bir konuma geldiğini ifade ederken, yüzde 35’i ülkenin daha zayıf hale geldiğini düşündüğünü belirtti.
Trump’ın onay oranı yüzde 34’e gerileyerek nisandan bu yana görülen en düşük seviyeye döndü.
Kalıcı barış beklentisi sınırlı
Anket sonuçları, İran ile yapılan anlaşmanın kalıcı barış sağlayacağına yönelik beklentilerin de düşük olduğunu gösterdi.
Amerikalıların yüzde 63’ü anlaşmanın uzun vadeli barış getirme ihtimalini düşük görürken, kalıcı barışın mümkün olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 18’de kaldı.
Katılımcıların yüzde 63’ü İran ile yapılan anlaşmanın kalıcı barış sağlamayacağını düşünüyor.
Ayrıca Trump’ın hayat pahalılığı politikalarına verilen destek yüzde 22 seviyesinde ölçülürken, göç politikalarına yönelik onay oranı da yüzde 37’ye gerileyerek döneminin en düşük seviyelerinden birini gördü.
