Ateşkes sonrası dolar geriledi: Euro ve yen yükselişte

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile iki haftalık ateşkes sağlandığını açıklamasının ardından dolar, Asya işlemlerinde son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Doların zayıflamasıyla birlikte küresel piyasalarda diğer para birimleri güç kazandı. Japon yeni dolar karşısında %0,8 artışla 158,36 seviyesine yükselirken, euro %0,7 primle 1,1674 dolara çıktı. İngiliz sterlini %0,8 artışla 1,34 dolara, Avustralya doları ise %1,1 yükselişle 0,7054 dolara ulaştı.

Ateşkes haberiyle birlikte piyasalarda risk iştahı toparlanırken, yatırımcıların temkinli iyimserliği dikkat çekti. Ancak analistler, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması ve jeopolitik risklerin tamamen ortadan kalkmasına kadar belirsizliğin sürebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan dolar endeksi de gerilemesini sürdürerek 98,8 seviyesine indi ve son haftalardaki düşüş trendini pekiştirdi. Piyasalarda gözler şimdi hem jeopolitik gelişmelerde hem de ABD’den gelecek makroekonomik verilere çevrilmiş durumda.