Bakır, iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşılmasının ardından yatay seyir izliyor
Bakır fiyatları, iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra genel olarak yatay bir seyir izliyor. Küresel piyasalarda stok hareketleri ve ABD Yüksek Mahkemesi’nin Trump’ın tarifelerine karşı aldığı karar, metalin talebine yönelik beklentileri artırdı.
Piyasa hareketlerine bakıldığında, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda (SHFE) bakır %0,14 oranında artışla ton başına 102.260 yuan seviyesinden kapanırken, Londra Metal Borsası’nda (LME) bakır %0,15 düşüşle ton başına 13.302 dolar olarak kaydedildi. Envanter cephesinde ise, LME depolarındaki bakır stokları 249.650 tona yükselerek son dönemin en yüksek seviyesine çıktı. Buna karşılık, COMEX bakır stokları 528 kısa ton azalarak 601.037 kısa ton oldu.
Diğer metallerdeki duruma gelince, SHFE’de alüminyum %0,61, kurşun %0,30 ve kalay %3,32 oranında yükselirken, çinko %0,28 ve nikel %0,33 değer kaybetti. LME’de ise alüminyum ve çinko %0,41, kurşun %0,20, nikel %0,61 ve kalay %1,71 oranında düşüş yaşadı.
