BIDEN: İSTİHDAM ARTIŞI HARİKA AMA HER ŞEY TERSİNE DÖNEBİLİR

biden enflasyon

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de geçen ay 916 bin yeni istihdam  sağlandığı ve bunun son yedi ayın en yüksek rakam olduğunu gösteren Çalışma Bakanlığı raporunu sevinçle karşıladı  ancak Amerikalılar’ı  tüm bu başarıların tersine dönebileceği konusunda uyardı.


Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Çalışma Bakanlığı raporunun açıklanmasının ardından Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Biden, “Önümüzde hala uzun bir yol var”  ifadelerini kullandı.


Amerikalılar’a, gidişattaki olumlu göstergelere rağmen dikkatli  olmalarını tavsiye eden Biden, “Bu harika haber karşısında Amerikan  halkına açık ve doğrudan şu açıklamayı yapmam gerekiyor  çok  zorlanarak elde ettiğimiz ilerleme tersine dönebilir” dedi. Korona virüsü salgınına karşı ABD’de aşılama çalışmaları tüm  hızıyla sürse de son haftalarda vaka sayılarında yaşanan artış ve  tedbirlerin yeniden sertleştirilmesi olasılığı, endişe yaratıyor.