Bodrum’a kruvaziyer akını: Bir günde 1987 turist geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesi kruvaziyer turizminde hareketli bir gün yaşadı. Bodrum Cruise Port’a yanaşan “Marella Discovery” ve sezonun ilk seferini yapan “Le Boreal” gemileriyle ilçeye toplam 1987 turist geldi. Turistler, tarihi ve turistik noktaları gezerek çarşıda alışveriş yaptı.

İki kruvaziyer Bodrum’a yanaştı

Malta bayraklı 264 metre uzunluğundaki “Marella Discovery”, Thira Limanı’ndan Bodrum’a ulaştı. Gemide ağırlıklı olarak İngiliz uyruklu 1763 yolcu ile 745 personel bulunduğu bildirildi. Kruvaziyerin akşam saat 18.00’de Heraklion Limanı’na hareket etmesi planlanıyor.

Bu sezon Bodrum’a ilk kez gelen Fransa bayraklı 142 metre uzunluğundaki “Le Boreal” ise Patmos Limanı’ndan ilçeye geldi. Gemide çoğunluğu Fransız olan 224 yolcu ve 151 personel yer aldı.

Turistler Bodrum’u gezdi

Gemilerden inen turistler, pasaport işlemlerinin ardından Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde vakit geçirirken, çarşıda alışveriş yapıp tarihi ve turistik noktaları ziyaret etti.

“Le Boreal”ın akşam saat 17.00’de Kos Limanı’na, “Marella Discovery”nin ise 18.00’de Heraklion Limanı’na hareket etmesi bekleniyor.