Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,18 yükselişle 10.707,95 puandan başladı. Dün yüzde 0,92 değer kazanarak 10.689,05 puandan kapanan endeks, alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 18,90 puan artış kaydetti. Bankacılık endeksi yatay bir seyir izlerken, holding endeksi yüzde 0,27 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,07 ile inşaat olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,06 ile turizm sektörü oldu.
Küresel Piyasalar ve Beklentiler
Küresel piyasalarda, ticaret görüşmelerinde anlaşma sağlanacağına yönelik iyimserlik sürse de, ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell arasındaki gerilimin artabileceğine dair endişelerle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Yurt içinde ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch Ratings’in beklenen Türkiye değerlendirmeleri yakından takip edilecek.
Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin izleneceğini belirtti.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 puanın direnç, 10.600 ve 10.500 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu kaydedildi.
