Borsa İstanbul’da 3 şirketten yeni iş ilişkisi
Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler, 26 Ağustos’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları bildirimlerle yeni sözleşme, sipariş ve iş ilişkilerini duyurdu. Birleşim Mühendislik’in 541 milyon TL’yi aşan projesi ile öne çıktı.
Borsa İstanbul şirketlerinden gayrimenkul, mühendislik, savunma ve teknoloji alanlarında yeni iş ilişkilerine yönelik açıklamalar geldi.
Birleşim Mühendislik’ten 541 milyon TL’lik sözleşme
Birleşim Mühendislik (BRLSM) ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik, TSK Ay Yıldız Müşterek Karargâhı F Blok mekanik ve elektrik tesisat işleri kapsamında REC Uluslararası İnşaat ile sözleşme imzaladı.
Sözleşmenin KDV hariç bedeli 3,62 milyon dolar ve 276,56 milyon TL olarak açıklandı. Güncel döviz kuru üzerinden sözleşmenin KDV dahil toplam TL karşılığı 541,04 milyon TL oldu. Projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.
SDT Uzay ve Savunma’ya 1,4 milyon dolarlık sipariş
SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri (SDTTR), yurt içindeki bir müşterisinden savunma elektroniği alanında 1 milyon 406 bin dolar tutarında sipariş aldı.
Sipariş kapsamındaki ürünlerin 2027 yılı içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.
Forte’ye 43,45 milyon TL’lik yeni sipariş
Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi (FORTE), savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren bir kamu kuruluşundan ürün ve hizmet tedarikine yönelik yeni sipariş aldı.
Siparişin toplam bedeli KDV hariç 43 milyon 454 bin 670 TL olarak açıklandı.
