CepTrafik verileri açıkladı: İstanbul’da yoğunluk yüzde 89

Haftanın son çalışma gününde mesai bitimiyle birlikte İstanbul’da trafik adeta durma noktasına geldi. Ramazan ayının etkisiyle iftara yetişmek isteyen vatandaşların aynı saat diliminde yollara çıkması, kent genelinde yoğunluğu zirveye taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CepTrafik verilerine göre şehir genelindeki yoğunluk akşam saatlerinde yüzde 89 seviyesine ulaştı.

İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 89’a kadar yükselerek haftanın en yüksek seviyelerinden birine çıktı.

AVRUPA YAKASI’NDA KÖPRÜ VE ANA ARTERLERDE YOĞUNLUK

Avrupa Yakası’nda özellikle iş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde araç trafiği ağır ilerledi. Şişli’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine uzanan hatta sürücüler uzun süre düşük hızda seyretmek zorunda kaldı. D-100 kara yolunda Haliç Köprüsü çevresi, Okmeydanı ve Mecidiyeköy bağlantı yollarında akış zaman zaman durma noktasına yaklaştı.

Cevizlibağ, Şirinevler, Yenibosna ve Bakırköy hattında artan araç sayısı nedeniyle kuyruklar oluşurken, Avcılar, Beylikdüzü ve Haramidere yönünde trafik yoğunluğu kilometrelerce uzadı. Küçükçekmece çevresinde ise yan yollarda da sıkışıklık gözlendi.

TEM Otoyolu’nda Seyrantepe ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasındaki bölümde her iki yönde akış yavaşladı. Gaziosmanpaşa’dan Mahmutbey Gişeleri’ne kadar uzanan kesimde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

ANADOLU YAKASI’NDA KÖPRÜ GİRİŞLERİ DOLDU

Anadolu Yakası’nda da tablo farklı değildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş yönünde araç yoğunluğu köprü bağlantı yollarına kadar ulaştı.

D-100 kara yolunda Göztepe ile Maltepe arasında çift yönlü trafik artışı yaşandı. TEM Otoyolu’nda Edirne yönüne doğru Sancaktepe’de başlayan yoğunluk Ataşehir’e kadar devam etti.

Köprü bağlantı yollarında oluşan araç kuyruğu sürüş sürelerini önemli ölçüde uzattı.

METROBÜS DURAKLARINDA YOĞUN BEKLEYİŞ

Karayollarındaki sıkışıklık toplu ulaşım hatlarına da yansıdı. Özellikle aktarma noktalarının bulunduğu metrobüs duraklarında yolcu yoğunluğu arttı. İş çıkışı ve iftar öncesi saatlerin çakışması, istasyonlarda bekleme sürelerini uzattı.

Uzmanlar, özellikle Ramazan ayında iftar saatine yakın zaman diliminde toplu ulaşım ve ana arterlerde yoğunluğun düzenli olarak yükseldiğine dikkat çekiyor.

Avrupa Yakası’nda yoğunluk yüzde 89, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 87 olarak ölçüldü.

Yetkililer sürücülere alternatif güzergâhları tercih etmeleri ve toplu taşıma seçeneklerini değerlendirmeleri yönünde uyarılarda bulunurken, akşam saatlerinde trafiğin kademeli olarak azalması bekleniyor.