Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu, bölgesel gelişmeler ve İran’da yaşanan son hadiseler kapsamlı biçimde ele alındı.
TÜRKİYE’DEN İRAN’A NET MESAJ: İSTİKRAR VE HUZUR ÖNCELİĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye’nin komşu ülkenin huzur ve istikrarını son derece önemsediğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İran’a yönelik dış müdahale senaryolarına karşı mesafeli durmaya devam edeceğini ifade etti.
Türkiye, bölgesinde yeni kriz alanları oluşmasını istemiyor.
Erdoğan, sorunların diyalog yoluyla çözülmesinin hem İran hem de bölge için hayati önemde olduğunu dile getirdi.
Bölgede gerilimin tırmanmasının önlenmesinin Türkiye’nin doğrudan menfaatine olduğu özellikle vurgulandı.
BÖLGESEL GELİŞMELER VE İKİLİ İLİŞKİLER MASADA
Görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu’daki güncel gelişmeler de değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı anlayış ve diplomatik temasların artırılmasının, bölgesel barış ve istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.
Liderler, iki ülke arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmasının, olası gerilimlerin önüne geçilmesi açısından önemli olduğu konusunda görüş birliğine vardı.
