Haberler

ECB'NİN PEPP TAHVİL ALIMLARINI TEMMUZDAN İTİBAREN YAVAŞLATMASI BEKLENİYOR

ECB'NİN PEPP TAHVİL ALIMLARINI TEMMUZDAN İTİBAREN YAVAŞLATMASI BEKLENİYOR

Avrupa Merkez Bankası'nın Pandemi Acil Alım Programı (PEP) çerçevesindeki tahvil alımlarını temmuzdan itibaren yavaşlatması ve PEPP'in Mart 2022'de sona ereceğinin sinyalini yıl sonunda vermesi bekleniyor.
Ekonomistler ile yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 60'ından fazlası ECB'nin PEPP konusunda hali hazırda belirlenmiş takvime bağlı kalacağını öngördüler. Ekonomistler, ECB'nin PEPP'i sona erdinmeden 3 ay önce piyasayı bilgilendirmesini bekliyorlar.
Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi ECB'nin 1,85 trilyon euro olarak belirlenen PEPP'in tamamının kullanılacağını tahmin ettiler.
Katılımcılardan 2'si PEPP'in büyüklüğünün eylülde artırılması gerekeceğini savunurken, üçte biri ise tüm paranın harcanmasının  gerekmeyeceğini öngördüler.
Görünüm için risklerin dengeli olduğunu ve ECB'nin mart toplantısından  bu yana değişmediğini belirten katılımcı oranı yüzde 80 civarında  oluşurken, gelecek hafta yapılacak toplantıda bir politika  değişikliği çıkmayacağı beklentisi ortaya kondu.
Rabobank ekonomisti Bas van Geffen, "Gelecek hafta yapılacak  toplantıda ECB, muhtemelen mart ayında alınmış kararları teyit edecek.
Haziran toplantısı ise daha ilginç bir toplantı olacak. ECB, tahvil alımlarını hızlandırma kararından dönebilir" diye konuştu.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar