Erdoğan ve Macron’dan kritik telefon görüşmesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna barış süreci ve Gazze’deki son durum gibi bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Ukrayna-Rusya Barışı İçin Türkiye’nin Çabaları
Görüşmede Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın adil bir barışla sona ermesi için Türkiye’nin çabalarının devam ettiğini belirtti. Alaska ve Washington’daki temasları yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu yineledi.
Gazze’deki İnsani Durum ve İş Birliği Vurgusu
Erdoğan, büyük bir insani felaketin yaşandığı Gazze’de ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin gayretlerini sürdürdüğünü vurguladı. İsrail’in Gazze’yi işgal planındaki “pervasızlığının” dizginlenmesi gerektiğini belirtti.
Görüşme sırasında iki lider, BM Zirvesi marjında New York’ta ele alınan konuların detaylarını görüşme konusunda mutabık kaldı. Ayrıca Erdoğan, Türkiye’nin Fransa ile savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini geliştirmeye önem verdiğini ve bu yönde adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.
