Haberler

Hazine, iki ihalede ROT dahil 32,9 milyar TL satış yaptı

Hazine, iki ihalede ROT dahil 32,9 milyar TL satış yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenleyeceği iki tahvil ihalesi öncesinde kamu kuruluşları ve piyasa yapıcılarına toplamda 32 milyar 25 milyon TL tutarında rekabetçi olmayan teklif (ROT) satışı gerçekleştirdi. İhaleler, 3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ile 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihracını kapsıyor.

TÜFE’YE ENDEKSLİ TAHVİL İHALESİ DETAYLARI

3 yıl (1.001 gün) vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihracı öncesinde piyasa yapıcılarından toplamda 7 milyar 952,2 milyon TL tutarında ROT teklifi alındı. Bu tekliflerin 4 milyar TL’lik kısmı karşılandı. İhalede kamuya yapılan satış ise gelen tekliflerin tamamı olan 7 milyar 525 milyon TL olarak gerçekleşti.

SABİT KUPONLU TAHVİL İHALESİNE YOĞUN İLGİ

5 yıl (1.638 gün) vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesine piyasa yapıcılarından yoğun talep geldi. Bu kapsamda toplamda 40 milyar 456 milyon TL tutarında teklif sunulurken, ROT satış tutarı 17,5 milyar TL olarak kaydedildi. Hazine, bu ihale kapsamında kamuya yapılan ROT satışını 3 milyar TL olarak gerçekleştirdi ve gelen tüm teklifleri karşıladı. Hazine'nin gerçekleştirdiği bu işlemler, piyasadaki likidite yönetimi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bugün düzenlenecek ihalelerde de yüksek talep bekleniyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar