İNGİLİZ MODA DEVLERİ OXFORD CADDESİ’NE VEDA EDİYOR
Koronavirüs salgınına karşı ayakta duramayan İngiliz moda devleri Londra’daki ünlü Oxford Caddesi’ne bir bir veda ediyor…
İngiltere’nin önde gelen perakende markalarından Debenhams, Topshop, Nike, GAP ve Vans, Avrupa’da alışverişin merkezlerinden biri olan caddedeki amiral mağazalarını kapatacaklarını duyurdu.
Mağaza sayısını azaltan veya tamamen kapatan markalara her geçen gün bir yenisi eklenirken,bugüne kadar 320 mağazanın kapandığı ve sektörde 200 bin kişinin işsiz kaldığı tahmin ediliyor.
Koronavirüste mutasyon vakalarının ardından yeniden zor günler geçiren Londra’da kapanan pek çok mağaza ise dijitale geçiyor.
Son olarak BBC’de yer alan habere göre Londra merkezli online alışveriş firması Boohoo’nun, Debenhams markasını ve web sitesini satın almaya hazır olduğu öne sürüldü.
Şirket geçtiğimiz haftalarda Oxford caddesindeki amiral mağazası dahil olmak üzere 6 mağazasının salgın kaynaklı kapanma sonrası yeniden açılmayacağını açıklamıştı.
İngiltere’de toplam 124 mağazası ve 12 binden fazla çalışanı olan 242 yıllık perakende şirketi Debenhams’ın, geçtiğimiz aralık ayında bir alıcısı çıkmaması nedeniyle tasfiye edileceği duyurulmuştu.