İran, ABD ile ikinci tur görüşmelere katılmayı reddetti
İran, ABD ile ikinci tur görüşmelere katılmayı reddetti. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberinde, “ABD’nin aşırı talepleri, gerçekçi olmayan istekleri, tutumlarındaki sürekli değişimler ve birbiriyle çelişen açıklamaların” müzakerelerde ilerlemeyi engellediği belirtildi.
IRNA ayrıca “ateşkes mutabakatının ihlali olarak değerlendirilen sözde deniz ablukasının sürdürülmesinin ve tehdit içeren söylemlerin” de görüşmelerin önünde engel oluşturduğunu vurguladı. Ajans, “Bu koşullar altında verimli müzakereler için net bir ufuk görülmemektedir” ifadesini kullandı.
Haberde yer verilen bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’li yetkililerin müzakereler için Pakistan’a gittiğini söylemesinin ardından geldi. Trump, temsilcilerinin “yarın akşam müzakereler için orada olacaklarını” belirtmiş, ABD’nin “çok adil ve makul bir anlaşma” sunduğunu savunmuştu. Trump ayrıca, “Eğer bunu kabul etmezlerse, ABD İran’daki her bir enerji santralini ve her bir köprüyü vuracak” ifadelerini kullanmıştı.
