İran’ın saldırısı sonrası Bahreyn’in ulusal enerji şirketi mücbir sebep ilan etti

Bahreyn’de devlet petrol şirketi Bapco Energies’e ait rafineri kompleksine düzenlenen İran insansız hava aracı saldırısının ardından “mücbir sebep” ilan edildi. Ülkenin resmi haber kaynağına göre bu yasal düzenleme, tedarikçilerin olası teslimat aksamalarından sorumlu tutulmayacağı anlamına geliyor.

Bahreyn Ulusal İletişim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 1936 yılında açılan ve Körfez’in en eski rafinerisi olarak bilinen Bapco tesisine yönelik saldırıda çevredeki konutların da hasar gördüğü ve 32 sivilin yaralandığı belirtildi.

Bapco’dan yapılan açıklamada ise mücbir sebep halinin ne kadar süreceğine dair bir bilgi verilmezken, şirketin “arz sürekliliğinin” sağlandığı ve tüm piyasa ihtiyaçlarının karşılandığı vurgulandı.