İsrail, İran Merkez Bankası'nı terör örgürü ilan etti

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İran’ın mali yapısına yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Katz, İran Merkez Bankası’nı teröre finansal destek sağlamakla suçlayarak, kurumun resmen terör örgütü olarak sınıflandırıldığını duyurdu.
"İran’ın finansal damarları terör örgütlerine can veriyor. Bu yapı, sadece ekonomik bir kuruluş değil, aynı zamanda küresel güvenliğe yönelik bir tehdittir." ifadelerini kullanan Katz, İran rejiminin bölgede istikrarsızlık yaratan politikalarının merkezinde bu bankanın yer aldığını öne sürdü.
“NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR HEDEFİMİZDELER”
İsrail’in kararlı duruşunu vurgulayan Katz, İranlı yetkililere açık bir mesaj gönderdi:
“Teröre hizmet eden hiçbir isim dokunulmaz değildir. İran’ın etki alanına girdiği her noktada gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğiz.”
İran'ın bölgesel faaliyetlerine karşı mücadele stratejisini yeniden şekillendiren İsrail yönetimi, artık ekonomik kurumları da doğrudan hedef alabileceğinin sinyalini verdi.


