Rekor promosyon: Emniyet personeline kişi başı 100 bin TL

Emniyet Genel Müdürlüğü, personeline yönelik maaş ve ücret ödemeleri için 2025-2028 dönemini kapsayan banka promosyon ihalesini tamamladı. Yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye İş Bankası, kişi başı 100 bin liralık teklif ile ihaleyi kazandı. Bu anlaşma, kamu kurumları arasında bugüne kadar yapılan en yüksek promosyon ödemelerinden biri olarak öne çıktı.

REKABET KIZIŞTI: BANKALAR TEKLİFLERİNİ GÜNCELLEDİ

21 Ekim’de gerçekleştirilen ihalede, Türkiye Vakıflar Bankası 90 bin lira, Türkiye İş Bankası ise 88 bin 500 lira teklif sundu. Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla her iki bankadan da tekliflerini yeniden gözden geçirmeleri istendi. Yapılan görüşmelerin ardından İş Bankası, teklifini 100 bin liraya çıkararak ihalede öne geçti.

EN YÜKSEK TEKLİF İŞ BANKASINDAN GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, VakıfBank’ın teklifini değiştirmediği, İş Bankası’nın ise önemli bir artış yaparak personel başına 100 bin liralık promosyon teklif ettiği bildirildi. Bu kararın ardından, Emniyet personeline 100 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılması kararlaştırıldı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN MESAJ: “HAYIRLI OLSUN”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emniyet Teşkilatımızın tüm değerli mensuplarına hayırlı olması dileğimle” ifadelerini kullandı. Bu gelişme, güvenlik güçleri arasında büyük memnuniyet yaratırken, diğer kamu kurumlarında da benzer ihale süreçleri için beklentileri artırdı.