Resmi rezerv varlıkları geçen hafta yüzde 4,9 azaldı

TCMB haftalık “Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri” verilerine göre resmi rezerv varlıkları, geçen ay sonuna göre %4,9 azalarak 207,5 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

Bu hafta döviz varlıkları, geçen aya göre %7,2 azalarak 71,1 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları %3,8 azalarak 128,6 milyar ABD doları, IMF rezerv pozisyonu ve SDR toplamı ise %0,3 azalarak 7,8 milyar ABD doları oldu.

Kamu sektörünün (Merkez Bankası ve Merkezi Yönetim) kısa vadede döviz likiditesini etkileyen döviz yükümlülükleri geçen ay sonuna göre %1,6 artarak 122,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

Önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri, geçen aya göre %6,3 artarak 55,4 milyar ABD doları, şarta bağlı döviz yükümlülükleri ise %2,0 azalarak 67,5 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

Bu hafta itibarıyla, Merkez Bankası’nın toplam yabancı para swap işlemlerinden kaynaklanan döviz yükümlülükleri 17,3 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.