Rusya: Gece boyunca 660 Ukrayna İHA'sını düşürdük

Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca Ukrayna'ya ait 660 insansız hava aracının (İHA) hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre saldırılar Moskova dahil çok sayıda bölgeyi hedef alırken, bu saldırı yılın en yoğun İHA operasyonu olarak kayıtlara geçti.
Bakanlığın verdiği bilgilere göre hava savunma sistemleri, gece saatlerinden sabaha kadar Belgorod, Bryansk, Kursk, Orlov, Kaluga, Lipetsk, Rostov, Voronej, Tula, Ryazan, Astrahan, Moskova, Kırım Yarımadası ile Karadeniz ve Azak Denizi üzerinde çok sayıda İHA'yı imha etti.
Rusya İHA saldırısının bilançosunu açıkladı
Rusya Savunma Bakanlığı, toplam 660 Ukrayna İHA'sının düşürüldüğünü bildirirken, bunun 2026 yılı içerisinde ülkeye yönelik gerçekleştirilen en yoğun İHA saldırısı olduğunu açıkladı.
Resmi verilere göre hava savunma sistemleri saldırıların büyük bölümünü hedeflerine ulaşmadan engelledi.
Moskova ve Tula yoğun saldırıya uğradı
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkente yönelen 47 İHA'nın hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü açıkladı. İHA parçalarının düştüğü noktalarda güvenlik ekiplerinin inceleme başlattığı belirtildi.
Tula Bölgesi Valisi Dmitriy Milyayev ise kentin gece boyunca yoğun İHA saldırısıyla karşı karşıya kaldığını, ilk aşamada 73, daha sonra ise 84 İHA'nın daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Saldırılar nedeniyle bir evde hasar oluşurken, 1 kişinin yaralandığı, ayrıca elektrik hatları ile bir sanayi tesisinde maddi zarar meydana geldiği bildirildi.
Yılın en büyük İHA saldırısı kaydedildi
Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre son saldırı, bu yıl şimdiye kadar kaydedilen en kapsamlı Ukrayna İHA operasyonu oldu.
Daha önce 17 Mayıs'ta 556, 18 Haziran gecesinde ise 555 İHA'nın düşürüldüğü açıklanmıştı. Son saldırıyla birlikte bu rakam 660 İHA'ya çıkarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

