Stellantis, Mirafiori fabrikasında üretim arasını uzatıyor

Stellantis, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori fabrikasında planlanan yaz üretim arasını bir hafta uzatma kararı aldı.

Şirket, daha önce ağustos ayında planlanan üç haftalık yaz tatiline ek olarak 27-31 temmuz tarihleri arasında da üretimin durdurulacağını açıkladı.

Parça tedarikinde aksama

Şirket sözcüsü, üretim kesintisinin motor, tampon ve sensör gibi parçalarda yaşanan tedarik sorunlarından kaynaklandığını belirtti.

Açıklamada, geçen yılın sonlarında hibrit versiyonuyla yeniden satışa sunulan Fiat 500 modelinin üretimindeki artışa bazı tedarikçilerin uyum sağlamakta zorlandığı ifade edildi.

Talep endişesi gündemde

FIM Cisl Sendikası ise üretim duruşlarının yalnızca tedarik sorunlarından değil, piyasa talebindeki zayıflığın da bir göstergesi olabileceğini değerlendirdi.

Sendika temsilcisi Igor Albera, Stellantis’in yılın başında Fiat 500 modelinin günlük üretim hızını 430 adetten 400 adede düşürdüğünü hatırlatarak, devam eden üretim kesintilerinin talep görünümüne ilişkin soru işaretlerini artırdığını söyledi.