Haberler

Trafikte havadan büyük takip: 6 ayda 85 bin sürücüye ceza

Trafikte havadan büyük takip: 6 ayda 85 bin sürücüye ceza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılı başından bu yana Türkiye genelinde trafik güvenliğini artırmak için havadan yapılan denetimlerin bilançosunu paylaştı. 1 Ocak ile 19 Haziran tarihleri arasında helikopter ve dronlarla yapılan denetimlerde tam 85 bin 842 araç ve sürücüye işlem uygulandı.

EN TEHLİKELİ NOKTALAR MERCEK ALTINDA

Şehir içi ve şehirler arası yollarda kazaların yoğunlaştığı kritik güzergâhlarda hava destekli denetimlere ağırlık verildi. Yerlikaya’nın açıklamasına göre emniyet ve jandarma trafik ekipleri, özellikle ihlal potansiyelinin yüksek olduğu bölgelerde helikopter ve dron sistemleriyle kesintisiz gözetim yaptı.

1 HAFTADA YAKLAŞIK 3.6 MİLYON ARAÇ DENETLENDİ

Sadece 12-19 Haziran haftasında 3 milyon 583 bin 555 araç denetlendi. Bu süreçte tespit edilen başlıca ihlaller şöyle sıralandı:

  • Hız sınırını aşan: 99.132 sürücü

  • Muayenesiz araç kullanan: 30.087 sürücü

  • Emniyet kemeri takmayan: 25.270 kişi

  • Ehliyetsiz araç kullanan: 16.499 sürücü

  • Zorunlu sigortası olmayan: 7.961 araç

  • Mevzuata aykırı "çakar" kullanan: 23 araç

Toplamda bir haftalık süreçte 468 bin 539 sürücüye işlem yapıldı.

"SEVDİKLERİNİZE ULAŞMAK İÇİN YOLLARDASINIZ"

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Trafikte güvenliği sağlamak için sadece karadan değil, havadan da sürekli olarak denetim yapıyoruz. Yolculuklar, sevdiklerinize sağ salim ulaşmanız içindir; ayırmak için değil,” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar