Unilever ikinci çeyrekte satışlarını %3,8 artırdı: Piyasa beklentilerinin üzerinde performans

Tüketim malları devi Unilever, 2025 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentilerini aşan bir performans sergileyerek, temel satışlarında %3,8’lik bir büyüme bildirdi. Bu oran, analistlerin %3,6’lık tahminlerinin biraz üzerinde gerçekleşti.

Şirket, bu güçlü performansı kişisel bakım ve dondurma segmentlerindeki yüksek fiyatlandırma ve güçlü talebe bağladı.

Dondurma Bölümü Ayrılıyor, Kârlılık Artıyor

Dove sabunu, Vaseline ve Ben & Jerry’s dondurmaları gibi markaların üreticisi olan Unilever, dondurma bölümü The Magnum Ice Cream Company’nin Kasım ayı ortasında bağımsız bir şirket olarak ayrılma yolunda ilerlediğini duyurdu. Bu yeni bağımsız birim Hollanda’da kote edilecek ve Unilever, birleşme sonrası %20 hisseyi elinde tutacak.

Şirket, yılın ilk yarısında 5,8 milyar euro esas faaliyet kârı açıkladı. Bu rakam, piyasa beklentisi olan 5,7 milyar euronun biraz üzerinde gerçekleşti.

Yeni CEO ile Portföy Odaklanması

Mart ayında görevi devralan CEO Fernando Fernandez liderliğinde Unilever, portföyünü düzene sokma çabalarını hızlandırdı. Şirket, daha yüksek büyüme kategorilerine odaklanarak ve daha düşük performans gösteren gıda markalarını elden çıkararak stratejik bir dönüşüm içerisinde olduğunu gösterdi.

Devam eden ekonomik baskılara ve artan girdi maliyetlerine rağmen Unilever, 2025 yılı görünümünü koruduğunu bildirdi.