Haberler

VON DER LEYEN: KOVİD-19 AŞISI ÜRETİCİLERİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİLER

VON DER LEYEN: KOVİD-19 AŞISI ÜRETİCİLERİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİLER

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kovid-19 aşısı üreten  şirketlerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Von der Leyen, "Avrupa, ilk Kovid-19 aşılarnrının geliştirilmesi için milyarlarca euro yatırım yaptı.


Şimdi de üretici şirketler sözlerin tutmalılar. Yükümlülüklerini yerine getirmeliler" diye konuştu. Von der Leyen, aşı ihracatı için şeffaflık mekanizması  oluşturacaktlarını ve Avrupa'nın buna katkı yapmaya kararlı olduğunu  da ifade etti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da ZDF'ye yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Kovid-19 ayşılarının ihracatına sınırlama  uygulaması önerilerine destek verdi. Spahn, "Üretimde problemler olduğunu anlıyorum, ancak bu problemler herkesi aynı şekilde etkilemeli. Bu nedenle aşıların Avrupa'da adil  paylaşımı gerekli" dedi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar