Eker Süt’e 2 milyar TL’lik borçlanma aracı ihracı için SPK onayı

Eker Süt Ürünleri, 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edebilecek. SPK, şirketin ihraç belgesini 20 Ağustos 2026 tarihli kararıyla onayladı.
İhraç, halka arz yapılmadan yurt içinde nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Eker Süt için ihraç tavanı 2 milyar TL oldu
Belgeye göre ihraç tavanı 2 milyar TL olarak belirlendi. Ayrıca borçlanma araçları tahvil veya finansman bonosu şeklinde çıkarılabilecek.
Bununla birlikte araçlar iskontolu, sabit kuponlu veya değişken kuponlu olabilecek. Faiz oranları ise piyasa koşullarına göre belirlenecek.
İhraçların Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası’nda nitelikli yatırımcılar arasında işlem görmesi planlanıyor.
İhraçtan sağlanacak kaynağın kullanım alanı açıklandı
Şirket, ihraçtan elde edilecek fon için iki temel kullanım alanı belirledi.
Buna göre kaynağın yaklaşık yüzde 50’si işletme sermayesinde kullanılacak. Kalan yüzde 50 ise yeni fabrika yatırımının finansmanına ayrılacak.
Böylece şirket, 2 milyar TL’lik tavan kapsamında hem işletme sermayesini hem yatırımlarını finanse edebilecek.
Ayrıca belgede ihraççı taahhüdü ve garanti bulunmadığı belirtildi. Erken itfa ve yeniden yapılandırma esasları da öngörülmedi.
SPK onayı 20 Ağustos’ta verildi
SPK, ihraç belgesini 20 Ağustos 2026 tarihli kararıyla onayladı. Belge ise 21 Ağustos 2026 tarihini taşıyor.
Ayrıca ihraç belgesi kapsamında araçların satış süresi bir yıl olarak belirlendi.
Başvuru dosyasında 31 Aralık 2025 tarihli konsolide finansal tablolar da SPK’ya sunuldu. Bunun yanında bağımsız denetim raporu da başvuruya eklendi.





