KAP'tan Yansıyanlar

SPK'dan MİA Teknoloji-Lider Sistem birleşmesine onay

SPK'dan MİA Teknoloji-Lider Sistem birleşmesine onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), MİA Teknoloji ile Lider Sistem Teknolojileri arasındaki birleşme işlemine onay verdi. Birleşmeyle şirketin sermayesi yaklaşık 986,5 milyon TL'ye yükselirken, birleşik yapının aktif büyüklüğünün yaklaşık 11 milyar TL, öz sermayesinin ise 8,2 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor.

Sermaye 986,5 milyon TL'ye çıktı

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre birleşme kapsamında şirket sermayesi yaklaşık 492,5 milyon TL artırılarak 986,5 milyon TL'ye yükseltildi. Lider Sistem ortaklarına tahsis edilmek üzere yaklaşık 492,5 milyon adet MİA Teknoloji payı ihraç edilirken, her 1 TL nominal değerli Lider Sistem payı karşılığında 2,9316 TL nominal değerinde MİA Teknoloji payı verildi.

Aktif büyüklük 11 milyar TL'ye ulaşacak

Şirketin açıklamasına göre birleşme sonrasında oluşacak yapının aktif büyüklüğü yaklaşık 11 milyar TL'ye, öz sermayesi ise yaklaşık 8,2 milyar TL'ye ulaşacak. Yeni yapı, bilişim ve teknoloji sektöründe Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında öz kaynak büyüklüğünde ilk üç, aktif büyüklükte ise ilk 10 içerisinde yer alacak.

Savunma ve yapay zekâ odaklı büyüme

Birleşmeyle birlikte MİA Teknoloji'nin yazılım geliştirme, sistem entegrasyonu ve uluslararası proje deneyimi; Lider Sistem'in kritik tesis yönetimi, yapay zekâ destekli güvenlik sistemleri, biyometrik tanıma ve saha uygulamalarındaki uzmanlığı tek çatı altında birleşecek.

Şirket, yeni dönemde faaliyetlerini üç ana başlıkta yoğunlaştıracağını açıkladı. Bunlar; ulusal güvenliğe yönelik yerli entegre izleme sistemlerinin geliştirilmesi, kritik altyapılarda sistem orkestrasyonu kabiliyetlerinin güçlendirilmesi ve NATO projeleri ile uluslararası iş birliklerini merkeze alan ihracat odaklı büyüme stratejisi olarak sıralandı.

MİA Teknoloji ayrıca, raylı sistemler ve demiryolu güvenliği alanındaki projelerini Türki Cumhuriyetler ve Körfez bölgesine taşıyarak bu alandaki uluslararası iş birliklerini genişletmeyi hedeflediğini bildirdi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar