Yapı Kredi Portföy'ün devrine Rekabet Kurulu'ndan onay

Yapı Kredi Bankası, Yapı Kredi Portföy Yönetimi'nin Azimut Group bünyesindeki AZ International Holdings'e devrine Rekabet Kurulu tarafından izin verildiğini açıkladı. İşlemin tamamlanması için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) izinleri dahil diğer kapanış koşullarının yerine getirilmesine yönelik süreç devam ediyor.
Yapı Kredi Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığı Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş.'nin (YKP) paylarının devrine ilişkin süreçte Rekabet Kurulu onayının alındığını bildirdi.
Banka, 29 Temmuz 2026 tarihli açıklamasında, Yapı Kredi Portföy sermayesindeki kendisine ait yüzde 12,65 ve bağlı ortaklığı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye (YKY) ait yüzde 87,32 oranındaki payların, diğer pay sahiplerinin hisseleriyle birlikte Azimut Group bünyesindeki AZ International Holdings S.A.'ya devri için pay devir sözleşmesi imzalandığını duyurmuştu.
15 yıllık dağıtım anlaşması planlanıyor
Pay devrinin ardından Yapı Kredi Portföy tarafından yönetilen yatırım ürünlerinin 15 yıl boyunca Yapı Kredi Bankası tarafından dağıtılması planlanıyor.
Bu kapsamda Yapı Kredi Bankası, Yapı Kredi Portföy, AZ International Holdings ve Azimut Portföy Yönetimi arasında yapılması öngörülen dağıtım sözleşmesinin temel esaslarını ve ticari koşullarını belirleyen bir protokol daha önce imzalanmıştı.
Protokol, Türkiye'de rekabet etmeme ve belirli istisnalar dışında dağıtım konusunda münhasırlık taahhütlerini de içeriyor.
Süreç henüz tamamlanmadı
Yapı Kredi, Rekabet Kurulu'nun pay devrine izin verdiğinin öğrenildiğini belirtirken, işlemin tamamlanabilmesi için diğer kapanış koşullarının yerine getirilmesi gerekiyor.
Banka, SPK izinlerinin alınması, nihai dağıtım sözleşmesinin imzalanması ve söz konusu sözleşme için Rekabet Kurulu'ndan bireysel muafiyet kararı alınmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.





