HSBC: Türk tüketim sektöründe temkinli görünüm sürüyor
HSBC, petrol fiyatlarındaki istikrarın yılın ikinci yarısında maliyet enflasyonunu hafifletebileceğini, ancak ücret artışları ve turizmdeki zayıf seyrin Türk tüketim sektörü için risk oluşturmaya devam ettiğini belirtti.
Raporda, Brent petrolün 70-80 dolar bandında kalması halinde yakıt, enerji, ambalaj ve hammadde maliyetlerindeki baskının azalmasının beklendiği ifade edildi. Buna karşın olası ara dönem ücret artışları ve yüksek enflasyonun tüketici talebini baskılamayı sürdürebileceği vurgulandı.
HSBC, yüksek gıda enflasyonunun şirketlerin nominal satışlarını desteklediğini ancak tüketicilerin alım gücündeki zayıflamanın hacim büyümesini sınırladığını ve promosyonların arttığını kaydetti. Raporda, tam hizmet veren restoranlara kıyasla hızlı servis restoranlarının ve eve teslimat odaklı modellerin daha dayanıklı olduğu değerlendirmesi yapıldı.
BİM ve Coca-Cola İçecek tercih ediliyor
İkinci çeyrek için BİM, Coca-Cola İçecek, TAB Gıda ve Şok Marketler’de güçlü ciro büyümesi bekleyen HSBC, Anadolu Efes için hedef fiyatını 21 TL’den 23 TL’ye, Coca-Cola İçecek için 90 TL’den 100 TL’ye, DO & CO için 12.500 TL’den 13.500 TL’ye yükseltti. Mavi Giyim için hedef fiyatını 62 TL’den 60 TL’ye indirirken, BİM (480 TL), Migros (800 TL), Şok Marketler (72 TL), TAB Gıda (360 TL) ve Ülker (150 TL) hedef fiyatlarını ise korudu.
