Apple’ın yeni tahvillerine S&P’den AA+ notu
S&P, Apple’ın yeni tahvillerini AA+ ile derecelendirdi. İhraç geliri, hisse geri alımları ve temettü dahil genel kurumsal amaçlarla kullanılacak.

S&P Global Ratings, Apple’ın ihraç edeceği kıdemli teminatsız tahvillere “AA+” kredi notu verdi.
Yeni tahvillerin notu, şirketin uzun vadeli ihraççı kredi notuyla aynı seviyede belirlendi. Apple’ın diğer kredi notlarında ise değişiklik yapılmadı.
Kaynak geri alım, temettü ve borç ödemelerinde kullanılabilecek
Şirketin tahvil ihracından sağlayacağı finansmanı, hisse geri alımları, temettü ödemeleri ve borç geri ödemeleri dahil genel kurumsal amaçlarla kullanacağı belirtildi.
Çeyreklik gelir yüzde 12 arttı
S&P’nin değerlendirmesinde, Apple’ın 26 Eylül’de sona eren 2026 mali yılının dördüncü çeyreğinde gelirlerini yıllık yüzde 12 artırarak 115 milyar dolara çıkardığı kaydedildi.
Bu dönemde iPhone satış gelirleri yüzde 17, Mac bilgisayar satış gelirleri yüzde 24 yükseldi. Şirketin brüt kâr marjı ise yüzde 48’e yakın seviyesini korudu.





